Järjestöt keräävät nimiä laadukkaan koulutuksen ja osaamisen puolesta


Koulutus antaa siivet -kampanja vaatii hallitusta harkitsemaan koulutusleikkauksiaan uudelleen.

Hallituksen kaavailemia merkittäviä koulutusleikkauksia vastustavat järjestöt kampanjoivat laadukkaan koulutuksen ja korkean osaamisen puolesta. Porin SuomiAreenalla tällä viikolla lanseerattava Koulutus antaa siivet -kampanja kerää kansalaisia allekirjoittamaan nettiadressin ja puolustamaan suomalaisten oikeutta laadukkaaseen koulutukseen.

Adressin voi allekirjoittaa verkossa www.koulutusantaasiivet.fi -sivustolla Ammattiliitto Pron tai opiskelijajärjestöjen Suomen Ylioppilaskuntien liitto SYL:n, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin, ja Suomen Ammattiin opiskelevien liitto SAKKIn kautta

Kampanjassa nostetaan esiin laadukkaan koulutuksen ja siitä kumpuavan korkeatasoisen osaamisen merkitys Suomen tärkeimpänä menestystekijänä. Tulevaisuuden kansainvälisessä kilpailussa pärjäävät vain ne maat, jotka aidosti panostavat perus- ja toisen asteen koulutukseen, korkeakoulutukseen sekä työelämässä tapahtuvaan osaamisen karttumiseen. Koulutus on investointi, josta hyötyvät kaikki.

Järjestöjen minimitavoitteena on kerätä adressiin 30 000 allekirjoitusta ja luovuttaa se syyskuun alussa pääministeri Juha Sipilälle.