STTK:n puheenjohtaja Antti Palola: Uusi biotuotetehdas odotettu ilouutinen


Antti Palola, STTK

Uuden Äänekosken biotuotetehtaan rakentamispäätöksen varmistuminen osuu juuri oikeaan hetkeen ja piristää Suomea. Se on synkkien talouspilvien raosta loistava keväinen valonsäde.

– Jätti-investointi osoittaa, että metsäteollisuus on yhä tulevaisuuden ala Suomessa. Investoinnilla on suuren aluetaloudellisen vaikutuksen lisäksi merkittävä kansantaloudellinen vaikutus. Biotuotetehdas vahvistaa suomalaista biotaloutta ja luo merkittävästi työllisyyttä koko metsätalouden arvoketjuun, metsänhoidosta puukuljetuksiin, toteaa STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Työllisyysvaikutukset ovat merkittävät

Tehtaan rakentamisajan työllisyysvaikutukset ovat merkittävät. Kuitupuun käyttö lisääntyy uuden tehtaan myötä voimakkaasti ja edellyttää koko metsätalousketjun kehittymistä. Uuden sukupolven tehtaassa suunnittelun keskeisiä kriteerejä ovat olleet päästöjen minimointi, pieni veden ominaiskulutus sekä korkea energia- ja materiaalitehokkuus.

– Uusi investointi toivottavasti toimii esimerkkinä ja haastajana myös muille metsäteollisuusyrityksille.  Metsien käytön tehostamisen kautta Suomessa on vielä tilaa uusille metsäteollisuuden investoinneille, Palola painottaa.

STTK:n puheenjohtajan mielestä Ääneskosken tehdasinvestointi on hyvä esimerkki viranomaisten ja elinkeinoelämän toimivasta yhteystyöstä.

– Suomalainen julkinen hallinto toimii tehokkaasti ja maan edun mukaisesti. On hienoa, että investointipäätöksen tehnyt Metsä Group kehuu viranomaisyhteystyötä.  Toimivalle yhteystyölle on tarvetta myös tulevaisuudessa, erityisesti hyvien liikenneyhteyksien varmistamisessa.

Lisätietoja: Antti Palola puh. 040-509 6030

***

Uutta työtä energiasta?