Ifiltä karu uuden vuoden toivotus


Irtisanominen, yt-neuvottelut

Ifissä marraskuun puolessa välissä alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat noin 340 työntekijää, joista 200 työskentelee henkilöasiakkaiden asiakaspalvelu- ja myyntiorganisaatiossa (puhelinpalvelu, autoliikekanava ja konttoriverkosto) ja 140 IT-palveluissa.

Yt-neuvottelujen lopputuloksena Ifistä joutuu lähtemään yhteensä 122 henkilöä. If sulkee kokonaan puhelinpalvelukeskukset Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Tämä lisäksi If sulkee 11 henkilöasiakkaita palvellutta konttoria. Ifillä on jatkossa Suomessa vain 16 henkilöasiakkaita palvelevaa konttoria.

Ifin pääluottamusmies Liisa Halme pitää käsittämättömänä, että miljoonia takova yhtiö vähentää liki seitsemän prosenttia henkilöstöstään näiden neuvottelujen tuloksena. Ja vaikka yhtiö olisi tarjonnut osalle töitä Espoosta tai Turusta, eivät asiat ole niin yksinkertaisia:
– Eihän kukaan voi noin vaan siirtää omaa ja perheensä elämää toiselle puolelle maata.

***

VvL: Ifistä lähtee 97 henkilöä