STTK:n puheenjohtaja Antti Palola: Rohkea Suomi irtisanoo ja hävittää työpaikkoja


Antti Palola, STTK

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mielestä Suomessa finanssialalla mikään ei näytä riittävän, jos kyse on omistajien edusta ja voittojen maksimoimisesta.

– If on yksi niistä finanssialan yhtiöistä, joka tekee kovaa tulosta ja menestyy. Hyvin menee, mutta vielä paremmin pitäisi. Menestys otetaan taas kerran henkilöstöä vähentämällä, palvelua heikentämällä ja maksavien vakuutusasiakkaiden itsepalvelua lisäämällä.

Pohjoismainen johtava vahinkovakuuttaja If on ilmoittanut aloittavansa Suomessa yt-neuvottelut, jotka koskevat 340 työntekijää Oulun, Kuopion ja Tampereen toimipisteissä.

Yhtiön vastuulupauksessa sanotaan, että If haluaa olla mukana luomassa entistä turvallisempaa yhteiskuntaa.

– Menestyvän yrityksen näin raju henkilöstösaneeraus ei voi millään tavoin lisätä henkilöstön eikä asiakkaiden arjen turvaa. Jälleen kerran paljon puhuttu yhteiskuntavastuu on täysin alistettu ahneudelle, Palola sanoo.

Parhaillaan työmarkkinajärjestöt neuvottelevat suomalaisen sopimusjärjestelmän uudistamisesta ja vuoden sisällä edessä ovat myös neuvottelut työllisyys- ja kasvusopimuksen jatkosta. STTK:n puheenjohtaja arvioi, että ahneuslinja ei voi olla heijastumatta palkansaajapuolen tavoitteisiin kummassakin pöydässä.

– Elinkeinoelämä viestii teemalla Rohkea Suomi. Rohkeudessa on toistaiseksi kilpailtu lähinnä irtisanomisilla ja työpaikkoja hävittämällä. Valtiolta ruikutetaan lisää verokevennyksiä ja yritystukea, mutta palkansaajille tarjoillaan nollalinjaa. Suomalaisella elinkeinoelämällä olisi ryhtiliikkeen paikka, saada puheet ja teot kohtaamaan ja puolustaa isänmaata. Suomi tarvitsee lisää työtä, työpaikkoja ja pidempiä työuria.

Lisätietoja STTK:ssa: Antti Palola, puhelin 040 5096030.

***

Irtisanomisperusteet liian löyhät

Ifin ahneus tekee lisää työttömiä