Blogivieraana Kirsi Kovanen: Kun ihmisellä ei ole merkitystä


Irtisanomissuojan heikentäminen

Joka viides Ifissä työskentelevä pelkää tällä hetkellä tulevaisuutensa ja työnsä puolesta. Pelko on ollut läsnä vahvasti ja jäytänyt henkilöstöä vuosikausia.

If on tahkonnut hyvää tulosta vuosi toisensa jälkeen, automatisoinut töitä, tehostanut ja samalla saneerannut.

Asiakas on tuskin havainnut työntekijän pelkoa. Työt on tehty ammattitaidolla ja hyvin, vaikka huoli siitä, koska omat työt ovat työnantajan vähennyslistalla on varmasti ollut suuri.

Työt on tehty ammattitaidolla ja hyvin, vaikka huoli siitä, koska omat työt ovat työnantajan vähennyslistalla on varmasti ollut suuri.

Hetki sitten syötiin konttoreilla tuloskakkua. Nyt monilla on kyyneleet silmissä. Kymmenien huulilla on kysymys siitä, mitä minulle tapahtuu jatkossa. Työnantajan on helppo siirtää töitä Turkuun, mutta työntekijän ei ole helppo tehdä samaa elämälleen. Moni joutuu seuraavina viikkoina päättämään isoista asioista ilman takeita siitä, mitä työnantaja seuraavaksi tekee.

Voiko oululainen työntekijä noin vain muuttaa Turkuun? Miten lasten koulunkäynnin voi järjestää? Mitä tehdä asuntolainalle ja kodille? Löytääkö puoliso Turusta töitä? Vai lähteäkö yksin toiselle paikkakunnalle? Ja kuinka kauan uudella paikkakunnalla edes on töitä?

Esimiehet ovat yhtä järkyttyneitä päivän rajusta vähennysuutisesta. Heillä ei ole vastauksia, hekin itkevät. Uutinen löytyy intranetistä, mutta kommentointimahdollisuus on suljettu.

Ifin asiakaslupaus ”Ole huoletta, me autamme” ei valitettavasti koske omaa henkilöstöä.

Kirsi Kovanen
Toiminnanjohtaja, Vakuutusväen Liitto VvL

***

Ifin joululahja henkilöstölle, joka viides pelkää työnsä puolesta