STTK: Turun telakan kaupan toteutuminen positiivinen asia


Teollisuus

STTK on tyytyväinen, että kauppa STX:n ja Meyer Werftille sekä Suomen valtion kanssa Turun-telakasta toteutuu.

Suomalaisen meriklusterin kannalta on tärkeää, ettei isojen laivojen rakentamisperinne katkea Suomessa. Turun telakan omistajajärjestelyjen jälkeen telakan tulevaisuus näyttää aiempaa positiivisemmalta.

-Uuden omistajan myötä telakan kehittäminen toivottavasti toteutuu aiempaa paremmin. Turun telakalta ja alan yrityksistä löytyy osaamista, josta saksalainen telakkayhtiö varmasti hyöty, toteaa STTK:n elinkeinoasioiden päällikkö Antti Aarnio.

Työ- ja elinkeinoministeriön panos ratkaisuun löytymiseen on ollut merkittävä ja ansaitsee kiitoksen. STTK pitää hyvänä että valtio lähti mukaan vähemmistöomistajaksi turvatakseen telakka-alan tulevaisuutta Suomessa.

STTK on iloinen, siihen että uudet omistajat löysivät uusia tilauksiaTurun telakalle, jona ansiosta näyttää siltä, että työt telakalla jatkuvat.  Tämä tuo toivottavasti myös valoa laajemmin Suomen talouteen.

***

Pron Antti Rinne: Hyvää työtä hallitukselta