VvL: 244 ei riittänytkään LähiTapiolalle


Irtisanomissuojan heikentäminen

Äskettäin yt-neuvottelut päättänyt LähiTapiola on kertonut vähentävänsä 244 työntekijää. Todellisuudessa lähtijöitä on kymmenittäin enemmän ja lisävähennykset on tehty ohi yt-neuvottelujen. Samana päivänä irtisanomisten kanssa LähiTapiola alkoi tarjota vapaaehtoisia eropaketteja. Näitä paketteja tarjottiin työntekijöille, jotka eivät olleet yt-neuvottelujen piirissä. Pakettitarjous tehtiin valikoidulle joukolle ja aikaa päättää paketista oli muutamia päiviä.

Pääluottamusmies tyrmistynyt työnantajan käytöksestä

Pääluottamusmies Iiro Ketola on tyrmistynyt työnantajan käytöksestä. Osa vapaaehtoisen eropakettitarjouksen saaneista oli hädissään luullut kuuluvansa vähennettävien ryhmään ja pitänyt sitä irtisanomisen vaihtoehtona. Näitä yt:n ulkopuolisia eropaketteja on markkinoitu myös niin, että kyseessä on tilaisuus, joka ei toistu.

– Henkilöstön hätää ja huolta irtisanomisten kynnyksellä on häikäilemättömästi käytetty hyväksi.

Ketola tuomitsee työnantajan toiminnan. Henkilöstön edustajat ehdottivat ytneuvottelujen aikana, että LähiTapiola laittaisi kaikille avoimet paketit hakuun. Näitä paketteja olisivat voineet hakea sellaiset työntekijät, jotka itse harkitsivat lähtemistä ja näin muiden vähennettävien määrä olisi saatu pienemmäksi.

– Tämä ei kuitenkaan työnantajalle käynyt. Lisäksi tuotannollis-taloudellisin perustein käydyt yt-neuvottelut vaikuttivat lähinnä silmänlumeelta. Ryhmä tuotti viime vuonna voittoa yli 234 miljoonaa ja samaan aikaan yt-neuvottelujen kanssa yhtiössä on tehty ylitöitä.

-LähiTapiolassa vallitsee valtava epäluottamus yhtiön johtoa kohtaan.

Lisätietoja: Pääluottamusmies Iiro Ketola 040 519 3475

***

Vakuutusväen Liitto: LähiTapiola tylyttää henkilöstöään

Ifin ja LähiTapiolan henkilöstö marssii ulos