Pardia: Yliopiston tukipalvelut luovat edellytykset tutkimukselle myös Aalto-yliopistossa


Yliopiston tukipalveluissa työskentelevä henkilöstö luo edellytykset yliopiston tehokkaalle ja laadukkaalle tutkimus- ja opetustoiminnalle myös Aalto-yliopistossa, Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola muistuttaa.

Aalto-yliopisto on ilmoittanut tänään 16. huhtikuuta aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkia yliopiston tukipalveluja ja niissä työskenteleviä henkilöitä yliopistossa, korkeakouluilla ja laitoksilla. Neuvottelut koskevat noin 1600 henkilöä Aalto-yliopiston 5 000 työntekijästä. Alustavien arvioiden mukaan vähennystarpeeksi arvioidaan 130 henkilöä.

Simolan mielestä tukitehtäviä ei tehosteta eikä prosesseja sujuvoiteta yksinomaan vähentämällä niissä työskentelevää henkilöstöä. Aalto-yliopiston pitkäjänteistä henkilöstösuunnittelua on jatkossa parannettava.
– Yhteistoimintamenettely on aina raskas prosessi siihen joutuvalle henkilöstölle. Aalto-yliopiston yt-neuvotteluissa tulee tehdä kaikki mahdollinen, jotta irtisanomisilta vältytään, Simola edellyttää.