Henkilöstö uhkaa joutua maksumieheksi Eterassa


Irtisanomissuojan heikentäminen

Työeläkeyhtiö Etera aikoo vähentää 40 työntekijää eli noin 14 prosenttia henkilöstöstään. Tavoitteena on hoitokulutuloksen raju muutos tämän vuoden aikana ja sen saaminen kilpailijoiden tasolle seuraavan kolmen vuoden aikana. Yhtiö ilmoitti yt-neuvottelujen aloittamisesta tänään.

Eteran sijoitustoiminta tuotti viime vuonna vaatimattomasti, sijoitustuottoa tuli vain 0,2 prosenttia. Vielä edellisenä vuonna tuottoja tuli 9,9 prosenttia.

– Toivottavasti henkilöstö ei joudu tässä maksumieheksi, Vakuutusväen Liiton toiminnanjohtaja Kirsi Kovanen sanoo.

Vakuutusväen Liitto edellyttää todellisia neuvotteluja ja aitojen vaihtoehtojen selvittämistä tarkasti. Viime vuonna yhtiön maksutulo kuitenkin kasvoi 2,5 prosenttia ja erityisesti uusien vakuutusten maksutulo kasvoi.

– Olemme huolissamme yhtiön toimintaedellytyksistä, kun Etera kaavailee noin suuria vähennyksiä.