Pardia: Oulun yliopistossa mietittävä toistuvien yt-neuvottelujen mielekkyyttä


Yliopistot ja korkeakoulut

– Toistuvien juustohöyläleikkausten sijasta olisi hengähdettävä ja mietittävä syvemmin Oulun yliopiston toiminnallista rakennetta, Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola korostaa.

Simolan mielestä Oulun yliopiston yt-neuvotteluissa henkilöstövähennyksiä ei saa yksinomaan kohdistaa opetusta ja tutkimusta tukevaan henkilöstöön.

Nämä ovat jo toiset laajat yhteistoimintaneuvottelut vuoden 2010 yliopistouudistuksen jälkeen.

– Yliopiston toiminta on ollut jatkuvassa muutoksessa, joten sitä ei ole voitu arvioida pitkäjänteisesti.

Yliopiston tulos oli viime vuonna plussan puolella, mutta jotkut yksiköt ovat ylittäneet budjettinsa, jolloin toiminnallinen tulos on jäänyt miinukselle.

– Uudistuksia on ollut niin paljon päällekkäin ja sisäkkäin, että henkilöstö alkaa olla todella uupunut.

Yliopiston on ilmoittanut alustavaksi vähennystarpeeksi 130 henkilötyövuotta

Yliopiston on ilmoittanut alustavaksi vähennystarpeeksi 130 henkilötyövuotta. Neuvottelut koskevat kaikkiaan 1700 henkilöä. Yt-neuvottelujen on tarkoitus alkaa 10.3 ja kestävät kuusi viikkoa.

Työantaja on ilmoittanut tavoitteeksi talouden alijäämän tasapainottamisen, toiminnan tehostamisen ja uudelleenjärjestelyt. Säästötavoite on 5,5 miljoonaa euroa.

Yt-neuvotteluta koskevat luonnontieteellistä-, lääketieteellinen ja teknistä tiedekuntaa, tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan matematiikan jaosta, Oulun yliopiston kirjastoa, yliopistopalveluja, Biocenteriä, täydentävien opintojen keskusta ja Thule-instituutin Oulangan tutkimusasemaa.

***

Palkansaajajärjestö Pardia: Oulun yliopisto vähentää jälleen tukihenkilöstöä

Palkansaajajärjestö Pardia: Oulun yliopisto olisi voinut välttää irtisanomiset