Suomen ay-liike haluaa Varsovan ilmastokokouksesta tien auki kattavaan ilmastosopimukseen


Varsovan ilmastokokous

Varsovassa on käynnissä ilmastonmuutokseen keskittyvä YK:n konferenssi. Ilmastonmuutoksella ja siihen liittyvällä poliittisella sekä taloudellisella päätöksenteolla on suuri vaikutus myös työpaikkoihin, palkansaajiin ja siten edunvalvonnan edellytyksiin.

Suomalaisten palkansaajajärjestöjen mielestä Varsovassa on tarpeen saada maailman valtioiden välille yksimielisyys siitä, että vuonna 2015 Pariisin ilmastokokouksessa voitaisiin vihdoin sopia tavoitteiltaan kattavasta, sitovasta ja kunnianhimoisesta ilmastosopimuksesta. Sopimuksella tavoitellaan muun muassa ilmaston lämpenemisen rajoittumista enintään kahteen asteeseen.
Varsovassa Suomen palkansaajaliikettä (SAK, STTK, Akava) edustaa STTK:n pääekonomisti Ralf Sund.

Lisätietoja:
Pia Björkbacka (SAK) puhelin 050 4645342
Ralf Sund (STTK) puhelin 050 5634841
Elina Moisio (Akava) puhelin 040 5755988