Töihin menossa? Nuorten duuni-info auttaa


Nuoret ja työelämä, Duuni info

Työelämänsä aloittaville nuorille on avattu maksuton neuvontapalvelu. Nuorten duuni-info opastaa muun muassa työsopimukseen, palkkaan ja työaikoihin liittyvissä kysymyksissä.

Tavoitteena helpottaa nuorten työhön siirtymistä

Duuni-infoon voi ottaa yhteyttä jo ennen työn aloittamista.

– Etukäteen on hyvä selvittää alan vähimmäispalkka, korvaukset ilta- ja viikonlopputyöstä sekä työaika ja oikeus lomaan. Kun pelisäännöt ovat hallussa, ei uuteen työpaikkaan menemistä tarvitse jännittää, Nuorten duuni-infon neuvoja Juha Koskinen sanoo.

Neuvontapalvelun tarjoavat palkansaajajärjestöt SAK, STTK ja Akava. Infolla järjestöt haluavat helpottaa nuorten työhön siirtymistä, ehkäistä syrjäytymistä ja tukea vuodenvaihteessa laajentuneen nuorisotakuun toteutumista.

Nuorten duuni-info on myös osa Ylen Nuorille. Nyt! -kampanjaa. Kampanja kannustaa ja yhdistää suomalaisia toimimaan nuorten puolesta syrjäytymistä vastaan.

Neuvoja puhelimessa ja netissä

Syyskuun 16. päivä aloittava Nuorten duuni-info palvelee 1. marraskuuta asti. Neuvoja vastaa maanantaista perjantaihin kello 9–15 numerossa 0800 179 279 ja osoitteessa www.duuni-info.fi. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa myös nimettömänä.

Facebookissa keskustelua käydään osoitteessa www.facebook.com/duuniinfo. Nuorten duuni-infon bannereita voi ladata osoitteesta www.duuni-info.fi.

***

Oletko siirtymässä työelämään vai teetkö töitä kesäisin tai opintojen ohessa? Tervetuloa työelämään -sivusto kertoo sinulle työelämän keskeiset pelisäännöt sekä työntekijän velvollisuudet ja oikeudet tiiviissä paketissa. Ne on hyvä selvittää jo ennen työsuhteen solmimista.