Pardia: A-Katsastuksen yt-neuvottelut ovat ylimitoitetut


Irtisanominen, yt-neuvottelut

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simolan mielestä A-Katsastuksen aloittamat yt-neuvottelut ovat liioitellut. Ne tähtäävät jopa joka kuudennen työntekijän vähentämiseen.

Yt-neuvottelut koskettavat Suomessa noin 1 000 työntekijää. Irtisanominen uhkaa noin 170 ihmistä. Neuvotteluiden kohteena on koko kenttäväki, lukuun ottamatta kuljettajatutkinnon ja laitehuollon henkilöstöä.

Pardia muistuttaa, että työllisyys- ja kasvusopimus on juuri allekirjoitettu. Sopimuksella turvataan vakaat työmarkkinat seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

–  A-Katsastuksen edelliset yt-neuvottelut päättyivät 23.10, mikä osoittaa työnantajan vastuuttomuutta ja piittaamattomuutta allekirjoitettua sopimusta kohtaan, Simola sanoo.

Simolan mielestä työnantajan esittämät taloudelliset syyt eivät ole niin merkittäviä, että torstaina 7.11 alkavissa yt-neuvotteluissa voitaisiin irtisanoa joka kuudes työntekijä.

– Toistuvasti yt-neuvotteluja käyvä A-Katsastus on edelleen voitollinen yritys ja on ollut sitä vuosia.

Yt-neuvottelujen johdosta katsastusalan pardialaiset yhdistykset Autokatsastajat AK, Suomen Autokatsastusten Henkilöstöyhdistys SAHY ja Moottoriajoneuvojen Katsastusmiehet aloittavat lisä- ja ylityökiellon neuvottelujen ajaksi.