Palkansaajajärjestö Pardia: Åbo Akademi hakee säästöjä työntekijöiden kustannuksella


Yliopistot ja korkeakoulut

Pardian puheenjohtajan Niko Simolan mukaan Åbo Akademin henkilöstösuunnittelu kaipaa perusteellista uudistamista.

Åbo Akademi yrittää selvitä neljän miljoonan euron budjettivajeestaan vähentämällä henkilöstöään.

Simolan mielestä oikea marssijärjestys olisi ollut viedä ensin Åbo Akademin organisaatiomuutos päätökseen ja siinä yhteydessä arvioida tulevat henkilöstötarpeet. Yliopistolta on edellytettävä jatkossa ennakoivaa henkilöstösuunnittelua.

Åbo Akademin yt-neuvottelut alkoivat tänään maanantaina 28. päivänä lokakuuta. Irtisanomisuhan alla on 80 työntekijää, joista 55 kuuluu tukihenkilöstöön ja 25 opetus- ja tutkimushenkilöstöön.

– Henkilöstön edustajiemme mukaan Åbo Akademin henkilöstöpolitiikka on ollut tähän asti hyvää ja henkilöstöä arvostavaa. Haluan sen myös jatkuvan tällä linjalla. Kaikki mahdolliset toimenpiteet, joilla voidaan tukea työntekijöitä tässä vaikeassa tilanteessa, pitää ottaa käyttöön. Näitä ovat muun muassa muutosturvasta huolehtiminen, työterveyshuollon tuki ja luottamushenkilöiden sekä henkilöstönhallinnon tuki, Simola sanoo.

***

Palkansaajajärjestö Pardia: Oulun yliopisto olisi voinut välttää irtisanomiset