Pron Rinne: Suomi tarvitsee nyt työtä


Työllisyys ja talouskasvu

Ammattiliitto Pro saavutti työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset neuvottelutulokset kattavasti kaikilla eri sopimusaloillaan. Viimeisenä maaliin Pron sopimusaloista pääsivät perjantai-iltana 25.10. mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden toimihenkilöiden sovellusneuvottelut.

Pron puheenjohtaja Antti Rinne hyväksyi – Pron hallituksen eilen antamin valtuuksin – kaikki liiton saavuttamat eri alojen neuvottelutulokset.

Suomen talous- ja työmarkkinat tarvitsevat vakautta ja ennustettavuutta

– Suomen talous- ja työmarkkinat tarvitsevat vakautta ja ennustettavuutta, jolla tuetaan uutta työllistävää kasvua. Tuimme keskusjärjestöneuvotteluja voimakkaasti elokuussa ja olemme tehneet hartiavoimin töitä sen eteen koko syksyn ajan, Pron puheenjohtaja Antti Rinne sanoo.

– Olen iloinen, että tämä työ saatiin nyt osaltamme valmiiksi.

Työehtosopimusneuvotteluja keskusjärjestösopimuksen soveltamiseksi kaikille Pron edustamalle 57:lle sopimusalalle käytiin tiiviisti erityisesti viime viikkojen aikana.

– Teknologiateollisuuden sopimusten syntyminen vauhditti neuvotteluja monissa eri pöydissä. Onneksi myös vaikeimmassa solmussa olleet toimialat ja yritykset saatiin nyt viimevaiheessa mukaan, Rinne toteaa.

Antti Rinne uskoo työllisyys- ja kasvusopimuksen syntymiseen. Keskusjärjestöjen on määrä tarkastella sopimuksen kattavuutta tänään iltapäivällä.

– Työmarkkinakenttä laajalti ja sopimusta omilla toimillaan tukeva maan hallitus ovat ymmärtäneet vaikeassa taloustilanteessa yhteisen kansallisen edun. Nyt on aika saattaa sopimus satamaan ja aloittaa kipeästi kaivattujen työpaikkojen luominen yrityksiin, Rinne päättää.

***

Työmarkkinajärjestöt yksimielisiä työllisyys ja kasvusopimuksen tulkinnasta