Vakuutusalalle syntyi sopimus


Vakuutusväen Liiton edustajisto hyväksyi tänään työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisen uuden työehtosopimuksen. Sopimuksen piiriin kuuluu noin 10 000 henkilöä vakuutusalalta.

Viime vuosina osa vakuutusalan palkankorotuksista on jaettu palkkakeskustelujen perusteella. Uuden sopimuksen mukaan palkkakeskusteluja ei käydä vuosina 2014-2015 vaan korotukset maksetaan yleiskorotuksina kaikille.

Sopimuskauden kolmannen korotuksen ajankohta ja kustannusvaikutus ovat vielä auki, sillä keskusjärjestöt sopivat kolmannesta korotuksesta ja sen ajankohdasta kesäkuun 2015 puoleen väliin mennessä. Sen jälkeen Vakuutusväen Liitto ja Finanssialan Keskusliitto neuvottelevat siitä, mitä korotukset tarkoittavat vakuutusalalle ja käydäänkö esimerkiksi palkkakeskusteluja vuonna 2016.

Vakuutusalan työehtosopimuksen syntyminen edellyttää vielä sitä, että riittävän moni liitto on mukana valtakunnallisessa työllisyys- ja kasvusopimuksessa.