Pro: Parker Hannifinin väki marssinut ulos Forssassa


Työtaistelut

Ulosmarssin syynä on yrityksen suunnitelmat tuotannon ulkoistamiseksi ja tuotannon toimihenkilöiden ja työntekijöiden irtisanomiseksi.

Forssassa toimivan Parker Hannifinin tehtaan henkilöstö on marssinut ulos työpaikaltaan. Ulosmarssi on vastalause työnantajan suunnitelmille ulkoistaa tehtaan tuotanto sekä irtisanoa tuotannon henkilöstö. Henkilöstö palaa töihin ensi tiistaina 29. lokakuuta.

Tällä hetkellä noin sata henkeä työllistävässä yrityksessä on irtisanomisuhan alla 17 toimihenkilöä ja 54 työntekijää. Forssaan olisi jäämässä 25 työpaikkaa myyntiin, markkinointiin, tuotekehitykseen ja asiakaspalveluun.

Toimihenkilöiden luottamusmiehen Anne Juvosen mukaan käynnissä olevat yt-neuvottelut ovat pysähdyksissä, sillä työnantajalta puuttuu aito halu neuvotella. Tilannetta on myös vaikeuttanut työnantajan yritykset salata käsiteltäviä asioita henkilöstöltä, henkilöstön edustajien asiaton kohtelu ja työntekijöiden pelottelu.

Parker Hannifinin tehdas valmistaa Forssassa räätälöityä ajoneuvoelektroniikkaa.