Pron Antti Rinne: Suomalaisten ei pidä työntää kännykkäosaamistaan suohon


Pron Antti Rinne

Kotimaista työtä ja osaamista on syytä tukea ja arvostaa korkealle yritysten omistajan vaihdoksista huolimatta.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne muistuttaa kaikkia palkansaajia, että tiistaina julkistettu Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille ei muuta sitä tosiasiaa, että niiden ostaminen ylläpitää kotimaista työtä nyt ja jatkossa.

Nokia ja sen suomalaisuus on tunteita nostattava asia

– Ymmärrän, että monille ihmisille Nokia ja sen suomalaisuus on tunteita nostattava asia. Mieltään ei kuitenkaan kannata osoittaa hylkäämällä Nokian puhelimet. Niiden ostaminen ylläpitää niin nyt kuin jatkossakin kotimaista kännykkäalan työllisyyttä omistuspohjasta riippumatta, Rinne korostaa.

– Uskoisin, että vankassa Nokia-uskollisuudessa ensisijaisena ajatuksena on ollut suomalaisen työn ja osaamisen tukeminen ja arvostus, eikä kotimaisten omistajien osinkotulojen kartuttaminen.

Rinne muistuttaa, että Microsoft on viime päivinä antanut myös vahvoja signaaleja siitä, että he haluavat säilyttää ja kehittää matkapuhelinliiketoimintaa Suomessa.

– Palkansaajien olisi kuluttajina hyvä antaa tukensa tälle suunnalle ja suomalaiselle työvoimalle puhelinkauppoja tehdessään. Jos me osoitamme epäluottamusta omaa insinööriosaamistamme kohtaan, minkälaisen viestin se antaa Microsoftin johdolle, joka kertoo haluavansa pitää siitä kiinni, Rinne sanoo.

– Meidän suomalaisten ei pidä työntää omia kännykkätyöpaikkojamme suohon.

***

STTK: Nokian työntekijöiden asemasta ja osaamisesta huolehdittava – irtisanomiset korostavat uuden kasvustrategian merkitystä