STTK mukana YLE:n Nuorille.Nyt! -kampanjassa


Nuoret ja työelämä, Duuni info

Syyskuussa YLE:n kanavilla käynnistyy Nuorille.Nyt! –toimintakampanja, jonka tarkoitus on aktivoida ja  yhdistää suomalaiset tekemään töitä nuorten syrjäytymistä vastaan. STTK osallistuu kampanjaan yhdessä muiden palkansaajajärjestöjen kanssa Nuorten duuni-info -palvelulla. Info on tarkoitettu ensimmäistä kertaa työelämään astuville nuorille ja se toimii puhelimessa ja osoitteessa duuni-info.fi. Palvelu toimii pitkälti samalla tavalla kuin palkansaajakeskusjärjestöjen yhteinen Kesäduunari-palvelu.

Syrjäytymistä ehkäistään auttamalla nuoria ensimmäisessä työpaikassaan

– Syrjäytymistä ehkäistään auttamalla nuoria heidän ensimmäisessä työpaikassaan. Omien oikeuksien ja velvollisuuksien tunteminen on erittäin tärkeää, toteaa opiskelija- ja nuorisopoliittinen asiantuntija Ulla Hyvönen.

– Kampanjan lisäksi STTK jatkaa jo vuosia tekemäämme työtä työelämätietouden lisäämiseksi. Tähän kuuluu muun muassa Tervetuloa työelämään! –oppaidemme jakaminen ilmaiseksi eri kanavien kautta ja opetusta tukevan työelämämateriaalin jakaminen opinto-ohjaajille. Olemme myös paikalla erilaisissa tapahtumassa kuuntelemassa nuorten ajatuksia työelämästä.

Nuorten duuni-info aloittaa toimintansa maanantaina 16. syyskuuta ja jatkuu 1. marraskuuta asti.

***

Nuorten syrjäytyminen – #suomensuurinongelma, joka pitää poistaa

Työelämätietoa nuorille ja opiskelijoille: Tervetuloa työelämään -palvelu

 

<!– –>