Ammattiliitto Pro: Viestintäalan palkansaajien edunvalvonta vahvistuu


Miksi ammattiliittoja tarvitaan?

Mediaunioni MDU ja Ammattiliitto Pro allekirjoittivat aiesopimuksen MDU:n liittymisestä Ammattiliitto Prohon ensi vuoden alusta.

Ammattiliitot Mediaunioni MDU ja Ammattiliitto Pro ovat tänään iltapäivällä allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka päämääränä on MDU:n jäsenyhdistysten liittyminen Pron jäsenyhdistyksiksi 1. tammikuuta 2014 alkaen. MDU on graafisessa teollisuudessa ja viestintäalalla työskentelevien teknisten toimihenkilöiden ja alaa opiskelevien ammattiliitto.

Prohon liittyvät kaikki MDU:n 13 jäsenyhdistystä, joiden toiminta-alue kattaa koko Suomen. Niiden kokonaisjäsenmäärä on yhteensä yli 2 200 henkilöä. MDU:lla on Viestinnän Keskusliitto VKL:n kanssa yleissitova työehtosopimus.

Yhdistyminen vahvistaa graafisessa teollisuudessa ja viestintäalalla työskentelevien edunvalvontaa

– Yhdistyminen vahvistaa graafisessa teollisuudessa ja viestintäalalla työskentelevien  toimihenkilöiden edunvalvontaa. Edunvalvonnan turvaamisen lisäksi ratkaisu antaa mahdollisuuden jatkossakin huolehtia jäsenistön yhteenkuuluvuudesta, puheenjohtaja Mikko Honkanen MDU:sta toteaa tyytyväisenä.

Pron ict- ja viestintäsektorin johtajan Anssi Vuorion mukaan haasteet palkansaajien edunvalvonnalle ovat tulevilla sopimuskierroksilla kovia.

– Viimeksi viestintäalalla käydyt neuvottelut niin MTV:n toimihenkilöiden kuin Journalistiliiton työehtosopimuksen osalta ovat osoittaneet että entistä vahvempaa edunvalvontaa todella tarvitaan, Vuorio toteaa.

MDU:n jäsenyhdistysten liittyminen Prohon on osa palkansaajaliikkeen välttämätöntä uudistumista toimintaympäristön sen ympärille jatkuvasti muuttuessa.

– Ammattiyhdistysliikkeen on uudistettava rakenteitaan tehostaakseen entisestään jäsentensä edunvalvontaa. Muutosten keskiössä on vain ja ainoastaan kyky vahvistaa jäsenten työehtoja ja turvaa työelämässä, eivät entistä suuremmat liittokokonaisuudet itsessään, Pron puheenjohtaja Antti Rinne painottaa.

Mediaunionin jäsenet työskentelevät viestintäalalla teknisissä toimihenkilötehtävissä, esimerkiksi seuraavin nimikkein: tuotantofaktori, myyntifaktori, työnjohtaja, tuotantopäällikkö, käyttöpäällikkö, osastopäällikkö, tuotepäällikkö, tekninen johtaja, varastopäällikkö, kirjapainonjohtaja ja tuotantojohtaja.

Pron jäsenet työskentelevät laaja-alaisesti erilaisissa toimihenkilö-, esimies-, työnjohto- ja asiantuntijatehtävissä yksityisillä toimialoilla teollisuudessa, palveluissa, finanssialalla sekä ict- ja viestintäsektorilla.