Kesätyöläisten oikeudet kuntoon – Kesäduunari-info auttaa


Kesäduunari info

SAK:n, STTK:n ja Akavan Kesäduunari-info aukeaa ensi viikolla. Maksuton palvelu auttaa nuorten työsuhteisiin liittyvissä asioissa jo yhdeksättä kertaa.

Vuosien kuluessa palvelussa on vastattu tuhansien nuorten, heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.  Kysyntä on kasvanut: viime kesänä yhteydenottoja oli lähes 530, yli sata enemmän kuin vuonna 2011.

Palvelu neuvoo muun muassa työsopimuksen tekemiseen, palkkoihin ja työvuoroihin liittyvissä asioissa. Yhteyttä voi ottaa jo ennen kesätyön alkamista.

– Kesätyöntekijöiden oikeudet jäävät helposti toteutumatta. Usein kyse on tietämättömyydestä, vakavia kiistoja on vähän, kertoo kesäduunarineuvoja Anna-Sofia Kivi.

Kesäduunari-info aukeaa 2. toukokuutta ja jatkuu 23. elokuuta asti. Neuvoja palvelee numerossa 0800 179 279 ja osoitteessa www.kesaduunari.fi . Keskustelua käydään myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/kesaduunari .

Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–15. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa nimettömänä.

Kesäduunari-infon logo on ladattavissa osoitteesta www.kesaduunari.fi