STTK:n Nevalainen puolustaa kilometrikorvauksia


STTK:n ekonomisti Seppo Nevalainen pitää huonona liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) esitystä leikata omalla autolla tehdyistä työmatkoista palkansaajalle maksettavia kilometrikorvauksia.

– Verovapaa kilometrikorvaus on työnantajan maksama korvaus siitä, että työntekijä suostuu käyttämään omaa autoaan työtehtävien hoitamiseen silloin kun se on tarkoituksenmukaista. Työnantajan tulee korvata työntekijälle tämän oman auton käytöstä koituvat kustannukset jatkossakin, Nevalainen korostaa.

– Toistaiseksi on epärealistista kuvitella, että julkinen liikenne toimisi kyllin kattavasti työtehtävien hoitamisessa niin, että kilometrikorvausjärjestelmää voitaisiin leikata. Julkista liikennettä tulisi muuten kehittää kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi, Nevalainen esittää.

Liikenneministeri Kyllönen kertoi eilen ottavansa kilometrikorvaukset uudelleen pohdintaan, kun hallitus käsittelee tulevia säästöjä. Kyllösen mielestä kilometrikorvausasia ei ole ajan tasalla, koska ihmisille on kannattavampaa käyttää omaa autoa kuin julkista liikennettä.