Tasa-arvo tehdään työpaikoilla -kiertue starttaa tänään Kuopiosta

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK muistuttavat, että todellinen tasa-arvotyö tehdään työpaikoilla. Lainsäädäntö asettaa työlle puitteet, mutta jokainen vaikuttaa käytöksellään ja asenteillaan tasa-arvon toteutumiseen työpaikan arjessa.

– Tasa-arvo on tärkeä osa työpaikkojen toiminnan ja työkulttuurin kehittämistä ja uudistamista. Sen toteutumisesta hyötyvät työnantajat, työntekijät ja asiakkaat, tähdentää STTK:n lakimies Anja Lahermaa.

Tasa-arvoisella työpaikalla työntekijät ovat motivoituneita, sitoutuneita ja voivat hyvin. Työntekijöiden tyytyväisyys heijastuu myös asiakastyytyväisyyteen ja tuottavuuteen.

– Panostamalla tasa-arvon toteutumiseen työnantaja panostaa samalla yrityksen tai organisaation työnantajaimagoon, muistuttaa SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm.

SAK, Akava ja STTK tekevät tiivistä yhteistyötä työelämän tasa-arvon edistämiseksi. Tänään käynnistyvällä Tasa-arvo tehdään työpaikoilla! -kiertueella pohditaan tasa-arvolain toimivuutta käytännön tilanteissa työpaikoilla. Kiertue vierailee kevään aikana Kuopiossa, Turussa ja Helsingissä.

– Kiertueella haluamme tehdä tasa-arvolakia tutummaksi ja tapahtumissa käydään läpi erityisesti viimeisimpiä lakiin tulleita muutoksia. Tarkoituksena on vahvistaa eri henkilöstöryhmien, ammatillisten järjestöjen ja niiden edustajien yhteistyötä työpaikkojen jokapäiväisessä tasa-arvotyössä, kertoo Akavan johtava asiantuntija Lotta Savinko.

Työpaikkojen tasa-arvotyöhön pureudutaan muun muassa työpaikkaesimerkkien avulla. Tänään Kuopiossa tutustutaan Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) tekemään tasa-arvotyöhön. Tilaisuudessa henkilöstön kehittämispäällikkö Marja Hietamäki kertoo KYS:n tasa-arvotyöstä työnantajan näkökulmasta. Lisäksi kuullaan työntekijöiden edustajan puheenvuoro.

Tapahtuman osallistujat voivat jakaa työpaikkojensa hyviä käytäntöjä muiden kanssa. Kaikille jaetaan Tasa-arvo -opas, joka sisältää ohjeistuksen esimerkiksi työpaikan palkkakartoituksen tai lakisääteisen tasa-arvosuunnitelman tekemiseen.

Tasa-arvo tehdään työpaikoilla -kiertue on mukana Suomen juhlavuoden 100 tasa-arvotekoa hankkeessa: http://tasaarvo100.fi/100-tasa-arvotekoa/teot

Lisätietoja:
Tapio Bergholm, erikoistutkija, SAK, puh. 050 547 2771
Anja Lahermaa, lakimies, STTK, puh. 040 828 6845
Lotta Savinko, johtava asiantuntija, Akava, puh. 040 504 4356

Ajankohtaista

18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue
17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue
16.4.2024

STTK: Kehysriihen lisäsopeutukset pidentävät taantumaa

Lue