Terveisiä töistä! Työhyvinvointi näkyy hymynä käytävillä

Henkilöstön edustaja, yhteistoiminta työpaikalla.

Työhyvinvointi näkyy työpaikan arjessa päivittäin. Se näkyy muun muassa hymynä käytävällä, tuottavuutena, uudistumiskykynä, työympäristön turvallisuutena ja haastavien tilanteiden ratkomisena. Arjen onnistumiset, vaikutusmahdollisuudet,  sitoutuminen, työyhteisön ylpeä me-henki sekä jaksaminen lukeutuvat myös työhyvinvoinnin ilmentymiin.

Työhyvinvoinnin merkitys on tärkeä. Työhyvinvoinnille tulee asettaa tavoitteet ja sitä tulee tietoisesti johtaa työnantajan, työterveyshuollon ja työntekijän yhteistyönä. Työhyvinvointi ja hyvinvoiva työpaikka takaavat muun muassa pitkät työurat ja yritykselle kilpailuetua.

Johto ja esimiehet tarkastelevat työhyvinvoinnin tilaa jatkuvasti esimerkiksi varhaisen välittämisen mallin myötä, arkipäiväisissä kohtaamisissa ja osaamisen johtamisena.

Johto ja esimiehet hyödyntävät työhyvinvointijohtamisessa mm. henkilöstökyselyn tutkimustuloksia, työterveyden lukuja, strategisia tavoitteita, työsuojelutoimikunnan esityksiä sekä hyvinvoinnin ajankohtaisia aiheita.

Työympäristöön ja ergonomiaan liittyvät asiat ovat tällä hetkellä ajankohtaisia. Työajan ja vapaa-ajan yhteensovittaminen sekä työn luonteen muuttuminen tuo nykypäivänä myös työhyvinvointijohtamiseen uusia haasteita.

Terveisiä töistä! on STTK:laisten henkilöstön edustajien blogipalsta, jossa kerrotaan tunnelmia työpaikkojen arjesta. Kirjoittajat edustavat noin 12 000 STTK:laista luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua.

Ajankohtaista

24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue
18.4.2024

Hallitus säästää ja parantaa silmäterveyden palveluja järkevästi

Lue