STTK:n hallitus ei hyväksy pakkolainsäädäntöä

Lisätietoja:

Antti Palola

puheenjohtaja

Profiili

Tänään kokoontuneen STTK:n hallituksen mielestä maan hallituksen pakkolakivalmistelussa ovat unohtuneet kokonaan oikeus, kohtuus ja oikeudenmukaisuus. Lainsäädäntötyössä ne ovat kansalaisten kannalta olennaisia asioita.

– Näin huonoa työelämään liittyvää lakivalmistelua ei Suomessa ole nähty. Jos pakkolait tulevat voimaan, niistä syntyvien toimenpiteiden kustannussäästöt ovat pelkkiä oletuksia ja työllisyysvaikutukset hämärän peitossa, puheenjohtaja Antti Palola sanoo.

Käynnissä olevissa työmarkkinaneuvotteluissa STTK:n tavoitteena on sopimus, jonka jälkeen pakottavasta lainsäädännöstä luovuttaisiin.
– Neuvotteluissa on tällä hetkellä myönteistä pöhinää, mutta STTK on samanaikaisesti aloittanut valmistautumisensa vuoden kuluttua edessä olevaan liittokierrokseen. Liittokierros ei ole toivottava, sillä siitä muodostuisi raskas ja työtaistelu-uhkilta tuskin vältyttäisiin, mutta siihenkin on varauduttava, Palola arvioi.

STTK toivoo mieluummin sopua kuin lihavaa riitaa.
– Se olisi Suomen muutoin niin epävarmoissa oloissa paras ratkaisu palkansaajien, työnantajien ja yritysten näkökulmasta. Sopimus loisi vakautta ja näkymiä pitkälle tulevaisuuteen investoida, työllistää ja työllistyä. Ajat ovat Suomelle ja koko Euroopalle hankalat. Miksi repiä kun voi sopia, Antti Palola kysyy.

Lisätietoja STTK:ssa: puheenjohtaja Antti Palola, puhelin 040 509 6030.

Ajankohtaista

25.4.2024

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöiltä yhteinen kannanotto ministeri Anna-Kaisa Ikoselle – sotealan työntekijöiden vaalikelpoisuus palautettava

Lue
24.4.2024

SuPerin Paavola: Asiakkaalle suunniteltu kotihoito jää usein toteutumatta

Lue
23.4.2024

SuPer vaatii valtakunnallisia kielikokeita sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille

Lue
22.4.2024

Suomen työmarkkinatilanne herättää kansainvälistä huomiota

Lue
22.4.2024

Yksityisen opetusalan työriidan sovintoesitys hylättiin – lakko useissa oppilaitoksissa 23.–24.4.

Lue
22.4.2024

Simpukkapatoja ja työelämän lainsäädäntöä

Lue
19.4.2024

Meto: Puunkuljetukset ovat vaarassa

Lue
18.4.2024

STTK-Opiskelijat: Kehysriihen päätökset uuvuttavat opiskelijat ja viivästyttävät valmistumista

Lue