STTK:n Liittoviikolla puhutaan ja feissataan järjestäymisen merkityksestä

Lisätietoja:

Juska Kivioja

järjestöpäällikkö

Profiili
Ay-liike ja järjestäytyminen

STTK ja jäsenliitot viettävät syyskuun ensimmäisellä viikolla Liittoviikkoa. Liittoviikon tavoitteena on herättää myönteistä keskustelua ammattiliiton jäsenyydestä ja järjestäytymisen merkityksestä. Liittoviikolla jalkaudutaan useissa kaupungeissa työmatkalaisten pariin, työpaikoille ja oppilaitoksiin sekä järjestetään monipuolisia tapahtumia.

Liittoviikon tueksi STTK on teettänyt Aula Researchilla kansalaistutkimuksen (tutkimus), jossa lähes 2 300 suomalaiselta on kysytty näkemyksiä ammatillisesta järjestäytymisestä. Tutkimuksen perusteella ammattiliittojen jäsenet ovat tyytyväisiä jäsenyyteen ja he arvostavat erityisesti vaikeiden aikojen kuten laman, yt-neuvottelujen ja työttömyyden aikana liitolta saamaansa tukea. Myös nuoret kokevat ammattiliiton yhtä tärkeäksi asiaksi yhteiskunnassa, mutta toivovat sen kehittävän toimintatapojaan nykyaikaisemmiksi.

Kansalaistutkimus myös osoittaa, että järjestäytymisen perusteet ovat muuttuneet ja syitä liittoon kuulumiselle on paljon. Yhteisöllisyyden tunne ammattiliittoon kuulumisen perusteena on vuosien varrella heikentynyt ja erityisesti alle 35-vuotiaiden parissa. Sen sijaan yhä useampi alle 35-vuotias liittyy jäseneksi, kun opiskelu- tai työkaveri sitä suosittelee.

Tutkimukseen vastanneiden mielestä tärkeintä työelämässä on elannon ansaitseminen. Lähes yhtä tärkeänä pidetään hyvää työilmapiiriä ja työntekijöiden yhdenvertaista kohtelua.

Tutkimuksen keskeiset tulokset ja niihin liittyvät graafit löytyvät osoitteesta sttk.fi

Reilu työ kuuluu kaikille

STTK ja liitot järjestävät Liittoviikon aikana useita feissauskampanjoita eri puolilla Suomea ja niiden teemana on ”Reilu työ kuuluu kaikille”. Idea on kohdata kansalaisia kasvokkain sekä kertoa ja keskustella ay-liikkeen roolista ja tehtävistä työpaikoilla.

Feissausta tehdään maanantaista perjantaihin Helsingin Narinkkatorilla, Espoon Leppävaaran asemalla, Vantaalla Tikkurilan asemalla, Turussa Yliopistokadulla ja Oulussa Rotuaarilla.

Oppilaitoksiin ympäri Suomea

Reilun työn teemalla STTK ja liitot jalkautuvat myös oppilaitoksiin viikon aikana. Tavoitteena on kertoa opiskeleville nuorille työelämätaidoista, joilla helpotetaan työelämään siirtymistä ja siellä pysymistä.

Kiertue ulottuu toisen asteen oppilaitoksiin ja ammattikorkeakouluihin Tampereella, Vaasassa, Rovaniemellä, Kajaanissa ja Lappeenrannassa. Tietoa kiertueesta ja työelämätietoutta löytyy osoitteesta www.työelamaan.fi

Lisätietoja STTK:ssa: järjestö päällikkö Juska Kivioja, puhelin 050 581 4372.

***

Miksi ammattiliittoja tarvitaan?

Ajankohtaista

17.4.2024

SuPerin Paavola kehysriihestä: Hallitus heikentää ratkaisuillaan sote-alalle työllistymistä

Lue
17.4.2024

Pätkätöiden kierre vaikeuttaa nuorten ammatti-identiteetin muodostumista

Lue
16.4.2024

Ammattiliitto Jyty kehysriihestä: Hallitus heikentää työntekijöiden mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan

Lue
16.4.2024

Tehy kritisoi voimakkaasti hallituksen leikkauksia synnytyksistä, hoitotakuusta ja ikäihmisten ympärivuorokautisesta hoivasta

Lue
16.4.2024

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer: SuPerin Paavola: Hallitus hylkäsi vanhukset ja hoitajat

Lue
16.4.2024

STTK: Kehysriihen lisäsopeutukset pidentävät taantumaa

Lue
16.4.2024

Lausunto virkarikossäännösten uudistamista koskevista selvityksistä

Lue
16.4.2024

Nuori työvoima elää itseään varten 

Lue